Česky cs en

 

 

Vyčištěním tlustého střeva dojde k obnově správné funkce finální části trávícího systému. Střevní klky z natrávené potravy vstřebávají klíčově elementy důležité pro buněčnou výživu. Pokud tento proces neprobíhá správně, například při zácpě nebo průjmu, může docházet až ke stavu, který se nazývá buněčná podvýživa. Takto postižený člověk může přijímat dostatek potravy, ale tělo si neumí izolovat potřebné prvky. Častým průvodním zjevem bývá neurčitý pocit hladu i obezitě.

 

Při očistě střevního traktu  může proto velmi rychle dojít k regeneraci organismu. není vyjímečným jevem, že pocit hladu sám ustoupí a váha se postupně optimalizuje. Očistu střevního traktu je možné realizovat dietou, nebo mechanickým vyčištěním. Dietní opatření zahrnují dlouhodobé vyloučení škodlivých potravin, příjem dostatečného množství vlákniny a konzumaci bylin, rostlinných přípravků, nebo potravinových doplňků, které očistu střeva podporují. Mechanické vyčištění tlustého střeva umožňuje hydrocolon, klystýr, nebo očistná jogínská technika várisára. Každá z metod má svá pro i proti, lze je samozřejmě i kombinovat.

 

Klystýr lze provádět v domácím prostředí a při úporní zácpě přináší rychlou úlevu bez použití chemických prostředků. Nelze jeho pomocí docílit důkladné očisty celého střevního traktu, jako to umožňuje střevní sprcha.

 

Hydrocolon jako moderní obdoba tradičních klystýrů umožňuje důkladnější očistu. Probíhá pod dohledem odborného lékaře, je to bezpečný, pohodlný a hygienický proces. Terapii lze doplňovat aplikací ozonu a tím zvýraznit její blahodárné působení.

 

Varisára je velmi stará a účinná metoda, jako ostatně i jiné očistné jógové techniky. Vzhledem k použití slaného roztoku má kromě detoxikace má i další léčivé účinky. Provádění varisáry není jednoduché, podle zkušeností praktikujících je sporné metodu zkoušet bez dohledu cvičitele.

 


 

© 2008 Hydrocolon, Všechna práva vyhrazena | design & realizace FIREMNIWEB.CZ webdesign